Biográfia

Solymosi Attila művésznevén „SolymiConga” 1983 februárjában a híres -neves Szigetváron látta meg a napvilágot. Családjában mindenki valamilyen szinten foglalkozik a zenével, így nem volt kérdéses, hogy egész kisgyermekként zenei tanulmányokba kezdjen.
Immár 28. éve az ütős hangszerek megszállottja, és rátermettségének köszönhetően számos sikert ért el hazai, illetve nemzetközi színpadokon.
Pályafutását dobfelszerelésen kezdte, ennek köszönhetően több zenekarban volt jelen, mint ritmusszekció. Az utóbbi 16 évben specializálódott a Conga, Timbales, Bongo és egyéb latin-amerikai ütős hangszerekre, mindemellett kiemelten foglalkozik a Cajon és a Darbuka ritmusvilágának elsajátításával.
Magyarországon számos szórakozóhely rezidenseként vált ismertté (pl.: Győr - Mayo Music Club, - N-Joy The Club - Havanna Caffe & Cocktail Bar - Balatonlelle, Club Mamma Mia - Győr, Prestige Cocktail Bar - Balatonfüred, BAHNHOF Egyetemi Vigadó - Győr), valamint programszervező irodákon keresztül és saját szervezés útján Magyarországon, illetve külföldön számos szórakozóhelyre, vendéglátóegységbe, hotelbe (Disco, Club, Étterem, Kávézó,) és egyéb rendezvényre (Céges, Jótékonysági rendezvény Stb.) is eljuthatott.
Tehetségének köszönhetően 2008 nyarán egy luxushajó (Grand Celebration Ship) fedélzetén szórakoztathatta az utazó és kikapcsolódni vágyó közönséget a Laura Ríz Latin Band ütőseként, és a Csipkés Sándor Jazz Band session zenészeként.
2008 év végén keltette életre a Karibi Show és az Armonia Latino (Solymosi Péter – trombitaművész ; Solymosi Attila Conga) formációkat, mint zenekarvezető.
2009 őszén csatlakozott a Robby Band, majd a First Party Band Zenekarhoz, mindemellett több más zenekar meghívásának is eleget tett és a mai napig részt vesz különböző stúdió munkálatokban.
Folyamatosan saját produkciói színesítésén és fejlesztésén tevékenykedik. Ennek köszönhetően jött létre 2009 nyarán egy közös produkció a SambAmizade Show műsorral, Szikszai Daniellával az élen, illetve csodálatos show táncosaival együttműködve, akikkel 2013 év végéig sikeresen mutathatták be előadásaikat.
2013-ban elkészült első demo hangzóanyag Authentic World címmel, mely 3 saját szerzeményt és egy híres – Modjo – Lady – feldolgozást tartalmaz.
2013. év elején egy csodálatos, és felejthetetlen esemény részese lehetett. Magyarország egyik legjobb zenekara a Pécsi Pannon Filharmonikusok kérte fel, hogy az Újévi Koncerten a Kodály Központban, illetve Baja Város Újévi díszhangversenyén egy színpadon állva testvérével Solymosi Péter trombitaművésszel, a filharmonikusok kíséretében, az ütőszólamot erősítve, conga játékával a méltán nagysikerű Macskafogó című rajzfilm betétdalát, a LUSTA DICK búcsúját zenélje a nagyérdeműnek.
2014. január elsejével elkészült a második demo felvétele is, mely igen nagy népszerűségnek örvend – Relax the rhythm of the sea címmel. A hangzó anyag 3 saját dalt (RELAX, Contrast World 3.0, Ritmusokon át vezet az út) és 1 nagysikerű feldolgozást – NEWIK – MY LOVE – tartalmaz.
2014 év eleje óta egy teljesen új, a Reinas del Ritmo tánccsoporttal és a RITMO DE CONGA Show formációval járják az országot és szórakoztatják a mélyen tisztelt nagyérdeműt.
2014. szeptemberében visszatért "Győr legnagyobb házibulijának" csapatához a Mamma Mia "régi-új" rezidenseként, ahol Conga játékával erősíti a színvonalas, extra jó hangulatú péntek és szombat estéket DJ ICE és DJ BALAGE és CSIZI mellett.
2014 nyarán csatlakozott a BAHNHOF Egyetemi Vigadó Lapos Tanszék csapatához, ahol DJ Rnő és DJ MARCEE mellett színesíti a szerda esti egyetemi esteket.
Számos kiváló emberrel, zenésszel dolgozhat, dolgozhatott együtt, amire nagyon büszke, inspirálják abban, hogy munkáját minél magasabb szintre emelje. Nagy öröm számára kimagasló partnerlistája, és hogy mindig visszavárják ez tanúbizonyságot ad számára, hogy szeretik és becsülik tevékenységét.